Uw diamantjuweel kan levenslang schitteren... met een kleine inspanning is het perfect mogelijk om de schittering te behouden die het juweel had op de dag van uw aankoop. Hierbij geven we u enkele tips mee om ze mooi te houden en te beschermen tegen schade.
Diamant is de hardste der edelstenen. Daardoor kunnen ze enkel elkaar beschadigen. Om ze schitterend en krasvrij te houden kan je ze het best bewaren in hun originele doos, een zacht stoffen zakje of een speciaal ontworpen juwelendoosje. Zorg ervoor dat de diamanten niet tegen elkaar gepakt zitten. Een juweel bestaat uit meer dan diamant. Er worden verschillende kleuren goud en ook platina gebruikt om de juwelen te vervaardigen. Om de schittering te behouden, is het best om chemicalien zoals Chloor en vloeibare schoonmaakproducten te vermijden. Draag uw juwelen niet bij zwaar werk omdat de punten breekbaar zijn. Het is bovendien raadzaam uw juweel af en toe na te kijken op mogelijke losgekomen onderdelen.
Onderhoud van juwelen. U kan uw juwelen gemakkelijk zelf oppoetsen en onderhouden. Het is bovendien gemakkelijker dan u denkt: goud, platina, diamanten en edelstenen zijn gemakkelijk te onderhouden met onderstaande onderhoudsproducten. Merk op dat de onderstaande onderhoudsproducten enkel gelden voor de reiniging (niet voor het verwijderen van krassen) van diamantjuwelen en niet voor juwelen met parels of edelstenen. Het verwijderen van krassen kan door middel van een herpolijsting van uw juweel. Een zacht zeepsopje, dompel uw juweel onder in een kom met een lauwwarm zeepsopje gemaakt met een detergent en eventueel wat keukenzout of soda. Poets uw juweel met een zachte tandenborstel en spoel af onder lauwwarm lopend water. Dop het juweel af met een zachte, vezelvrije doek en gebruik geen papieren doekjes, om krassen te vermijden. Met Ammoniak. Plaats uw juweel in een kom met 3/4 lauwwarm water en 1/4 ammoniak. Na een half uurtje weken met een zachte tandenborstel proper maken. Naspoelen en laten opdrogen op keukenpapier.
Professionele reiniging. Een optimale reiniging bekomt u met ultrasonic reinigers daar zij aan de hand van trillingen de onzuiverheden van de ring en diamant verwijderen. Deze zijn het beste voor een gemakkelijke reiniging van juwelen met veel hoekjes en kantjes. U kunt hiervoor terecht bij juwelier Becart.

Geschenkcheque

een cadaeu-idee? Vraag naar onze geschenkcheque!

Terug naar Home